GAZZELİ ÖĞRENCİLER, YAZ KURSUNU TAMAMLADI  
GAZZELİ ÖĞRENCİLER, YAZ KURSUNU TAMAMLADI

GAZZELİ ÖĞRENCİLER, YAZ KURSUNU TAMAMLADI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından etkilenerek tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirilen çocuklar için Millî Eğitim Bakanlığınca başta psikolojik destek olmak üzere uyum eğitimi ve Türkçe dil öğretimi gibi çeşitli eğitimleri kapsayan yaz kursu sona erdi.


Ankara Seyranbağları İlkokulunda yaz okulu kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki 226 Gazzeli çocuğa çeşitli sosyal etkinlikler ve Türkçe dil eğitimi verildi.

 

16 Temmuz itibariyle başlatılan yaz okulu 29 Ağustos itibariyle sona erdi.

 

Yaz okulu katılım belgelerini öğretmenlerinin elinden alan öğrencilere, Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrenmelerine ilişkin  verimli bir program uygulandı.

 

Yaz okulunun son gününde ise Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, okulda ziyarette bulunarak Gazzeli öğrencilerle bir araya geldi taleplerini dinledi, sohbet etti ve ardından öğretmenlerle yaz kursu değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Öğrenciler de Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettiğini belirterek sunulan eğitim için teşekkür etti.

 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaz okulu sayesinde kendilerine yeni bir başlangıç sunulan savaş mağduru Gazzeli öğrencileri ziyaret etmiş, derslerine katılmıştı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.